Tronds kommentarer

  • By Trond Taule
  • 15. desember 2015
  • Kommentarer er skrudd av for Tronds kommentarer

shapeimage_4Julen nærmer seg og julestemning er kommet hos de aller fleste. Vi feirer atter at Jesus ble født i en stall i Betlehem for nesten 2000 år siden. Familier samles juleaften. Vi spiser sammen og gir hverandre gaver. Julehøytiden er familiehøytiden framfor alle.

Vi lever i en urolig verden. Det er krig og terror og mye frykt blant folk. Mange har mistet troen på verden uten framtidshåp. Flyktninger strømmer til Europa, mange er også kommet til vårt land. La oss ta imot flyktningene med kjærlighet og varme. Mange har mistet sine kjære og har traumatiske minner. Ja, jeg vet at det kan være enkelte som kommer med gale motiver, men det er vår oppgave å vise dem den kjærligheten Gud viste til oss da Han sendte Jesus til jorden.

Noen mennesker faller utenfor det offentlige hjelpeapparatet. En beboer på gården fikk en dårlig julegave nylig. Familien hans har vært kriminell og mye alkohol og rus har vært vanlig. Han har selv rust seg i mange år. Han kjemper for å få et normalt liv og har vært rusfri noen måneder. Han fikk avslag fra Nav på søknaden om å være på rehab.gården til DreamCenter Bergen. Dette til tross for at han viser stor motivasjon og Nav kjenner til hans meget vanskelige livssituasjon. De vil diktere han til et sted der han ikke ønsker å være. Lite hjelper det at loven sier at en skal legge stor vekt på hva klienten ønsker.

Det er blitt betydelig verre å drive hjelpearbeid blant rusmisbrukere siste året. Vanskelig for den rus avhengige å få hjelp til å bli rusfri. Nav oppfordrer og hjelper umiddelbart dersom noen vil gå på metadon eller subutex. Kan nevne at metadon og subutex stadig er å finne i folk som dør i overdose. Dette burde bekymre myndighetene.

Vi har i skrivende stund fem personer på rehab.gården. Ingen får støtte fra Nav. Det er gått over et halvt år siden siste garanti ble gitt fra Nav for opphold på rehab.gården.

Allikevel vil vi fortsette å hjelpe. Det er like fantastisk hver gang det går bra for en rus avhengig. Opp gjennom årene er det mange som har fått hjelp på gården, funger uten rus og er i fast arbeid. Dette vil vi glede oss over og gir styrke i arbeidet.

Vi vil utvikle arbeidet videre framover. Utdeling av mat til fattige, hjelpesending til øst Europa. Arbeidsoppgavene er mange og utfordringene store. Alle mennesker er verdifulle for Gud. Vårt motto er: Vi rekker ut en hånd til verdifulle mennesker for at de skal gjenoppdage sin verdi!

Dette er det som er julens budskap og gir livet mening!

Ha en riktig Gud Jul og Godt Nytt År

Categories: Ukategorisert

Comments are closed.